Kurser

Creathology -

Parterapi för dig och din kreativitet


Att skapa är det bästa och värsta du vet. Du älskar känslan av att skapa. Du hatar känslan av att skapa. När det funkar så sitter du ihop med världen och dig själv. När det inte funkar är du alldeles ensam...


Att skapa kommer med unika utmaningar och den kreativa processens berg- och dalbana påverkar dig och varje del av ditt liv. Särskilt när det inte blir som du vill.


De senaste 15 åren har jag arbetat med skapande människor, och jag har sett på nära håll hur viktigt det är att ha en fungerande relation till sin skaparkraft. När den inte funkar så lider du i skapandeprocessen, du slutar skapa eller kanske inte ens vågar börja.


Min önskan har varit att hitta ett sätt att hjälpa dig som skapar, eller vill skapa, att göra det från en annan plats i dig. En plats där du inte längre slår ner på dig själv utan där du och din kreativitet är ett team. Därför har jag utvecklat Creathology.


Vad är Creathology?

Ett program som lägger grunden för ett helt nytt sätt att förhålla dig till din kreativa process. Där du läker relationen till din kreativitet och bjuder in njutning och lekfullhet in i processen igen. Det är en metod som hjälper dig att hitta ett nytt, mer hållbart sätt att förhålla dig till ditt skapande. Som ger dig tillgång till en kärleksfull och omsorgsfull röst som alternativ till den inre kritikern som har sönder allt du gör innan det hunnit få liv. 


Varför?

I mitt arbete med kreativa personer har jag sett mönster och återkommande behov. Jag har insett att många har kreativa sår som inte har fått läka. Det kan vara sår som handlar om att skapandet utvecklades för att hantera och processa traumatiska upplevelser och det kan även vara sår som uppstått i skapandet. Såren kan hålla oss tillbaka i relationen till vår kreativitet precis som relationella sår kan hålla oss tillbaka i våra förhållanden.


Samtidigt kan det också finnas en ovilja att arbeta med källan till mycket av det som blir inspiration och djup i arbetet. En rädsla för att förlora det unika och intressanta.


Jag kan förstå det och därför är arbetet i Creathology fokuserat på relationen till din kreativitet. Det är inte klassisk terapi utan en metod med det specifika målet att återuppliva relationen till din kreativitet och att samtidigt ge dig verktyg du kan använda dig av resten av livet. Hur går det till?

Under åtta veckor ses vi en timme i veckan online då vi fokuserar på dina kreativa utmaningar. Inför varje session gör du övningar som är skapade för att fördjupa din förståelse för dig själv och dina mönster i relation till din kreativitet. Eftersom ensamhet ofta är en stor del av att vara en skapande människa så är en viktig del av kursen att jag finns med dig i alla delar av din process och ditt läkande.


Under vår tid tillsammans kommer vi att lägga grunden för ett nytt förhållningssätt till ditt skapande. Vi kommer att göra det genom att:


  • Skapa tydlighet kring vilka utmaningar du står inför idag och vad du upplever att dina styrkor och hinder är.


  • Identifiera vilka gamla sår som behöver läka och vad som behöver släppas för att gå vidare. 


  • Möta dina rädslor och ditt motstånd (prokrastinerande, självsabotage, negativitet). Nyfiket undersöka dina begränsande tankemönster och hitta alternativ.


  • Skapa en tidsstruktur och ritualer för dina arbetsdagar. Så att du vet när de börjar och tar slut, när du har gjort tillräckligt (arbeta med gränser).


  • Bjuda in mer av det som är lätt och lekfullt för att skapa förutsättningarna att gå djupt (och att sedan komma tillbaka till det lätta).


  • Skapa utrymme för dig att drömma, en plats där det magiska barnet får fantisera fritt från begränsningar.


  • En ärlighet kring vad dina mål är och vad du upplever är det större syftet med ditt kreativa liv (ja, jag kommer att bjuda in dig till de mer storslagna frågorna). Tillsammans gör vi en plan för hur du ska ta dig dit och hur du ska bjuda in mer av det som känns meningsfullt i din vardag.


  • Designa din personliga verktygslåda utifrån allt du lärt dig, så att du kan fortsätta använda dig av vårt arbete även efter att det tagit slut.Tid

Kursen är fokuserad på att dina insikter ska leda till handling och nya vanor i din kreativa process, men det går utmärkt att kombinera kursen med din nuvarande verksamhet. Räkna med att lägga ungefär 1-2 h/vecka på arbete utöver våra samtal.


Eftersom jag arbetar vidare som terapeut och vill kunna finnas där för dig och allt som uppstår i den här processen, är platserna till Creathology mycket begränsade. 


Plats

Där du är (online)!


Språk

Kursmaterialet är på engelska, jag pratar svenska.


Här kan du  läsa mer om kursen på engelska: 

www.creathology.com 


Är du intresserad och vill veta mer? Maila mig! diane@creathology.com


Ta hand om dig och din kreativitet!